De blev årets sista besökare

Det här glada gänget från SkyltDirect blev förra decenniets sista guidegrupp. Foto: Eva Ekeroth

Det här glada gänget från SkyltDirect blev förra decenniets sista guidegrupp. Foto: Eva Ekeroth

2019 har lämnat oss. Det blev en fin avslutning med guidningar in i det sista. Årets, och decenniets, sista guidegrupp blev ett trevligt gäng från Norrtäljeföretaget SkyltDirect som har personal inte bara i Norrtälje utan i flera städer runt om i Sverige och andra länder i Europa. Trots snålblåsten var denna sista novemberdag ändå en av de få soliga dagarna denna höst och Norrtälje visade sig från sin vackraste sida.

Nu ser vi verkligen fram emot 2020. I år är det 10 år sedan vi utbildades till guider under en termin på Väddö folkhögskola. I december 2010 gjorde vi examensprov bestående av en skriftlig tentamen, ett föredrag om ett resmål i Norrtälje kommun samt som avslutning en uppguidning som bedömdes av en jury. Väldigt nervöst, men vi fixade det och på vårkanten året efter var det högtidlig promovering i rådhuset. Nu ska vi bara komma på ett värdigt sätt att fira vårt 10-årsjubileum på.

Framför allt ser vi dock fram emot nya uppdrag. Vill du, din förening, ditt företag eller ditt kompisgäng besöka Norrtälje och få veta mer om staden eller andra delar av vår jättestora kommun så är du välkommen att höra av dig till någon av våra guider. Och som synes av bilden ovan går det utmärkt att boka en guidning även vintertid.

Eva Ekeroth

 

 

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.