Mer laddade än någonsin

SS Norrtelje vid Beckholmen i Stockholm där hon legat för reparation. Foto: Anette Hallsenius.

Äntligen är säsongen i gång! De första grupperna besökare har anlänt till Norrtälje. Anders Djerf tar nu emot anmälningar till sina öppna guidningar. Den första sker 20 april och fler kommer det att bli.

Håll koll på kommande guidningar eller boka en egen guidad tur med någon av våra guider.

Eva Ekeroth guidar första gruppen besökare för säsongen, ett vandrargäng från olika delar av Stockholm. Foto: Phillida Parfitt.
SweGuides ordförande Anna-Lena Söderlund Törnell inleder årets stämma.

Ungefär halva vårt guidegäng deltog i Sveriges Guideförbunds, SweGuide, riksstämma i Stockholm. Föreläsningar, sightseeing-turer och umgänge med guider från hela landet upptog den största delen av helgen, även om förhandlingarna förstås var huvudsyftet med helgen. Det var inspirerande och givande dagar som gav mersmak och gjorde oss väldigt sugna på att komma i gång med säsongen.

Vädret var inte det bästa, men det var fantastiska dagar ändå. Stockholms stadshus. Foto: Anette Hallsenius.

Anders Djerf, Anette Hallsenius och Eva Ekeroth passade också på att anmäla sig till att bli yrkesbedömda av förbundets bedömare. En godkänd bedömning resulterar i en nationell certifiering, en kvalitetsstämpel som endast guider med en utbildning som givit auktorisation kan få. Provet innebar att vi fick besvara några skriftliga uppgifter och sedan göra en guidning i buss och en till fots där vi fick låtsas befinna oss i Norrtälje. Inte särskilt lätt, och en del fniss blev det när Eva Ekeroth hävdade att det var Edebo kyrka som låg till vänster där bussresenärerna såg Grand hotell. Hur som helst blev vi godkända alla tre och kan nu lägga certifierad guide till vår tidigare titel, auktoriserad guide. Med Carin Theler, som är certifierad sedan tidigare, är vi nu fyra certifierade i föreningen.

Anders Djerf och en bedömare lyssnar när Eva Ekeroth låtsasguidar i ”Norrtälje hamn”. Foto: Anette Hallsenius.

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.