Kyligt firande när Norrtälje fyllde 400 år

Kronprinsessan Victoria höll tal och musikskolans elever spelade i Societetsparken.

Det var många som samlats i Societetsparken för att fira Norrtäljes 400-årsdag den 29 mars. Någon hade kommit på den fyndiga idén att festen skulle inledas 16:22 och avslutas 20:22. Men innan festligheterna startade höll hedersgästen kronprinsessan Victoria ett tal till födelsedagsbarnet. Utan att nämna Ryssland lyckades hon ändå hålla ett tal som påminde oss om situationen i Ukraina och för flyktingarna därifrån. 

Stundtals snöade det ymnigt och vinden blåste snålt. Men tappra Norrtäljebor stod kvar och såg lika tappra dansare, musiker, körsångare och skådespelare uppträda. Firandet av jubileumsåret, som inleddes med en spektakulär lasershow på nyårsafton, kommer att fortsätta hela året. Kolla Visit Roslagens webbplats

Även guideföreningen har anledning att fira. Vi har i år förmånen att välkomna en ny guide som medlem. Det är Carin Tehler, som är auktoriserad guide med Furusund som specialitet. Liksom förra sommaren kommer hon i sommar att anordna öppna guidningar i Furusund. De, liksom våra andra guiders öppna evenemang, kommer att presenteras här under Kommande guidningar så snart programmet är klart.

Så håll ögonen öppna och planera in ett besök till någon del av vår fina kommun under jubileumsåret. Hittar du ingen tid som passar kan du alltid boka en av våra guider för en egen visning.

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.