Norrtälje fyller 400 år

IRM Information Architecture AB blev årets sista grupp att visas runt i staden.

De flesta tänker sig nog Norrtälje som en sommarstad, men en guidad tur i Norrtälje passar även vintertid. Sist ut 2021 blev IRM Information Architecture AB som valde en stadsvandring som avbrott i sin konferens sista fredagen i november. Det blev en trevlig promenad som avslutades i skenet av stadens julbelysning.

Nu skriver vi 2022 och Norrtälje fyller 400 år. Jubileumsåret inleddes med en stor lasershow på nyårsafton – en miljövänlig och mer djurvänlig variant av fyrverkeri. Firandet fortsätter på sociala medier där kortfilmer släpps om Gustav II Adolf som reser framåt i tiden och besöker staden han en gång grundade.

Mer firande kommer det att bli. Första riktiga festen är den 29 mars.

– Det är vårt huvudmål, för det är själva födelsedagen för Norrtälje – dagen då man fick brevet som gjorde Norrtälje till en stad, säger Eva Rosén Lundqvist, enhetschef för evenemang på kommunen, till Norrtelje tidning.

Största festen planerar staden att genomföra den 30 juli.

Vi guider hoppas förstås att du vill passa på att se mer av staden. Håll utkik här på vår hemsida, på Visit Roslagen, i Norrtelje tidnings evenemangsguide eller kontakta någon av våra guider för att boka en egen guidning. Vi är alltid redo att visa kommunens kända och okända sidor.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.