Sommarens guidningar är igång

foto av majbrasa

Knappt hade Valborgsmässoelden falnat så var sommaren här. Foto: Blondinrikard Fröberg/Flickr CC BY 2.0

Trots att vi just sjungit in våren så meddelar meteorologerna att sommaren har kommit. Tydligen anlände den strax efter att Valborgseldarna slocknat – den första maj. Åtminstone till de södra delarna av landet, dit även Norrtälje räknas.

Det finns fler tecken än temperaturen som tyder på att sommaren är här: Anders Djerf har startat sina öppna vandringar. De pågår mellan den 14 maj och 25 augusti.

Vandringarna har sju olika teman: Hus med historia och norrtäljeprofiler genom seklernaOffentlig konst och konstnärer i NorrtäljeNorrtälje ”the capital of Roslagen” (på engelska), Litterär vandring längs ånJärnväg, gevär och tändkulemotorer – om verkstädernas och näringslivets NorrtäljeKurbadens Norrtälje – den blomstrande badortsepoken och den en gång mycket levande hamnen samt Sparbankens och tidningarnas Norrtälje – aktörer av betydelse.

Guidningarna genomförs i samarbete med ABF Norrtälje och Norrtälje Turistbyrå. Se Kommande guidningar för detaljerad information.

Vill du ha en egen guidad tur, till fots eller med buss i någon del av Norrtälje kommun så är du välkommen att kontakta någon av våra guider.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.