Vårkänslor

Foto av Anders Janssons konstverk "I det närmaste". Fotograf Eva Ekeroth.

Guideföreningens senaste möte hölls i nya Norrtälje konsthall där Anders Janssons konstverk ”I det närmaste” visades. Foto: Eva Ekeroth

Våren har kommit. Vårblommorna har slagit ut och rabarberna knoppas. I Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider har vi haft årsmöte och valt ny styrelse. Vi ser fram emot ett nytt verksamhetsår och en hoppas på en fin sommar med många guidningar.

Anders Djerf kommer att ha en rad öppna guidningar i Norrtälje under sommaren. Mer information hittar du under rubriken Kommande guidningar.

Vi är utbildade för att visa er hela kommunen. Och det vill inte säga lite. Norrtälje kommun är Sveriges 20:e största kommun. Förutom Gotlands kommun ligger alla som är större än Norrtälje i Norrland. Som jämförelse kan sägas att Stockholms kommun kommer på plats 262 av 290 Sveriges 290 kommuner.

I Norrtälje finns mer att se än du någonsin kan ana. Inte bara på fastlandet. Visste du till exempel att i kommunen finns 13 218 öar. Det visade den senaste räkningen som gjordes i höstas.

Här finns också tre slott och en slottsruin, 30 kyrkor och en kyrkoruin som ibland används för gudstjänster, 20 hembygdsgårdar och museer, gott om fornminnen och en fantastisk natur.

Välkommen att boka en guide som tar dig till sevärdheterna!

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/9/8/norrtaljeguide.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentarer inaktiverade.