Vårkänslor i februari

Foto av Gamla stan i Norrtälje

Foto: Eva Ekeroth

En solig februaridag som idag kan man känna en föraning om våren. På radio rapporterades i helgen att den första tussilagon börjat blomma.

Då är det dags att börja planera för våren och sommaren. En tur till Norrtälje kommun är en lagom dagsutflykt för dig som bor i Stockholm eller Uppsala med omnejd. Bor du längre bort finns det många möjligheter till övernattning. Stannar du flera dagar kan du hinna med en tur i skärgården också.

Visste du att Norrtälje kommun är en av Sveriges största kommuner? Inte till invånarantal, men till yta. Söder om Dalälven är det bara Uppsala och Gotlands kommuner som är större.

Det betyder att här finns massor att se och göra; fornlämningar, kyrkor, museer, caféer, naturområden, skärgårdsöar, en stad med rik historia och mängder av evenemang.

Så välkommen hit. Boka en guide som hjälper dig och dina vänner att hitta rätt land smultronställena eller kom på egen hand. Då kan du planera ditt besök så det passar någon av de inplanerade vandringarna på olika teman.

Anders Djerf kommer att ha stadsvandringar på tre olika teman i sommar:

  • Norrtäljeprofiler, hus med historia och badortsepoken:14/6, 29/6, 15/7 och 14/8.
  • Kulturvandring längs vatten – Norrtäljeån och hamnen: 24/6, 8/7, 10/7 och 6/8.
  • Hamnen, sjöfarten och järnvägen till Norrtälje – från vikingatid till 2000-talet: 20/7 och 29/7.

Samtliga vandringar är bokningsbara genom Norrtälje turistbyrå och www.roslagen.se.

Anette Hallsenius kommer att genomföra guidade vandringar på Singö under sommaren. Datum är ännu inte klara, men håll ögonen öppna under rubriken ”kommande guidningar”.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar