Guidesommaren förbereds

Foto av Nils Ferlin-byst med svanar

Foto: Anders Djerf

Nu kan guideåret 2013 summeras och vi konstaterar att vi i Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider har haft många fler beställningar på guidturer än tidigare år. Det är vi glada för.

Anders Djerf har dessutom haft återkommande stadsvandringar i den gamla stadskärnan. Tack vare en stor artikel i Norrtelje Tidning om Norrtäljguiderna drog vandringen den dagen till sig riktigt många deltagare. Andra gånger kom det en handfull.

Det nya året, 2014, verkar bli ett aktivt år för oss Norrtäljeguider. Redan nu börjar vi planlägga sommaren.

Fler attraktiva vandringar än 2013, både i Norrtälje stad och ute i vår stora kommun, kommer att arrangeras. Vi tar också gärna emot beställningar från grupper, där vi kan medverka med guidning och skräddarsy besökspaket, med boende, matställen, museer, buss- och eller båtbokningar – det kunden önskar, helt enkelt.

Norrtälje är värt ett besök året om. Inte minst under lågsäsong gör en grupp klokt i att boka en Norrtäljeguide för en timme eller två, för att hitta svårfunna pärlor och få lära sig om Norrtäljes fascinerande historia – för den är verkligen fascinerande!

Flera minnesvärda original har bebott staden – som inte har så långt till sitt 400-årsjubileum – den grundades 1622. Med en norrtäljeguide kan även en gråvädersdag lysas upp.

Till sommaren planeras det uppmärksammade evenemanget ”Konst i Ån” återuppstå, efter några års uppehåll, kanske i något förändrad form. Det kommer förstås att märkas under sommarens stadsvandringar.

Redan under decembers julskyltning verkar det ha tjuvstartat med konst i ån: Två övernaturligt stora svanar, utplacerade mitt i ån och med inbyggd belysning, har Nils Ferlin på ena sidan ån och Stadshotellet på den andra, fått till grannar.

Från mitten av maj till slutet av augusti inbjuds allmänheten till öppet annonserade guidningar. Håll utkik efter datum här på vår hemsida. På turistbyråns hemsida roslagen.se finns möjlighet att boka on-line: Gå till ”evenemang” och skrolla ner till ”Guidad tur i Roslagen”.

Information om datum, tid, samlingsplats och rubrik kommer att läggas upp där under tidig vår och framåt. En god idé är att också hålla utkik i Norrtelje Tidnings ”På Gång”-kalendarium.

Anders Djerf

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar