Så blev det vinter i Norrtälje

Foto av Norrtäljeån med snö på kajen.

Norrtäljeån i vinterskrud. Foto: Eva Ekeroth

Nu har vi lämnat 2020 bakom oss, året som kommer att gå till historien som pandemiåret. Många är vi som hoppas att pandemin ska få ett slut och vi ska kunna börja träffa nära och kära mer som vanligt.

Besöksnäringen har drabbats hårt av begränsningar. Hotell har stått tomma och restaurangägare går på knäna. Även vi guider har drabbats av avbokningar. Det har inte gått att anordna några guidade bussresor och färre har dykt upp på Anders Djerfs öppna stadsvandringar under sommaren.

Guidade vandringar är dock en av de få saker som faktiskt går att genomföra corona-säkert. Själv har jag haft flera små grupper under våren, sommaren och hösten, bland annat en familj som ville bjuda sina gäster på en stadsvandring, kollegor som ville fira av några som skulle sluta och en förening på besök från Nynäshamn.

För närvarande får max åtta personer samlas, vilket gör det svårt med öppna arrangemang. Däremot är åtta en utmärkt storlek på en grupp för en vandring i Norrtälje stad eller på annan plats i kommunen. Hör av dig till någon av våra guider om du vill ta med din familj eller dina vänner på en egen guidning.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.