Lär känna Norrtälje!

Föreningens logga, formgiven av Anders Djerp

Vi kan hjälpa dig hitta till olika smultronställen i många delar av kommunen, och berätta historien bakom. Både i kustbandet och i inlandet. Norrtälje är en stor kommun, nära 1/3 av Stockholms läns yta, och i Norrtäljes skärgård kan vi räkna in 9000 öar, kobbar och skär!

För att ha en gemensam plattform har vi som är auktoriserade Norrtäljeguider bildat Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider. Vid föreningens första ordinarie årsmöte i Norrtälje 31 mars 2011 fastställdes den nya logotypen ritad av Anders Djerf, som förutom guide, är konstnär och grafisk formgivare. Stadgar antogs. Eva Ekeroth valdes till ordförande.
Sammantaget finns hos oss elva guider en god lokalkännedom om Norrtälje, från Penningby i söder till Singö och Hallstavik i norr, från Rånäs och Rimbo i väster och till Björkö-Arholma i öster. Några föredrar att guida på den ort där de bor, som fast- eller fritidsboende, några gör vandringar i Norrtälje stad.

Nu börjar förfrågningar om guidningar ramla in till oss. Några har fått klara uppdrag.

Guiderna arbetar på frilansbasis, flera har F-skattsedel. Huvudspråk för guiderna är svenska men de flesta kan också guida på engelska, några av oss kan också spanska, finska, danska eller tyska.

Vi syns alltmer!

Det går nu att läsa om oss på flera ställen på nätet. Senast är våra vänner på Norrtälje Turistbyrå som lagt in oss på Destination Roslagens internetplats.

Visit Skärgårdens hemsida finns vi med kompletta kontaktadresser. På nyhetssajten “Skärgårdsbryggan” har vi getts utrymme med en Nyhetsartikel (2011-04-04). Länkar nedan:

Norrtälje Turistbyrå:

http://www.svetur.se/sv/norrtalje/products/107397/Norrtalje-turistbyra/

Visit Skärgårdens hemsida
http://visitskargarden.se/sv/om-skargarden/auktoriserade-norrtaljeguider/

Skärgårdsbryggan (2011-04-04).

http://skargardsbryggan.com/index.lasso?a=557240272&f=2&s=40&n=20

Anders Djerf

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar