Guiderna presenterar sina favoriter

Nu när vintermörkret kommer tidigare och tidigare om kvällarna kan det vara ett bra tillfälle att drömma sig tillbaka till sommarens fina stunder. Kanske kan du få lite hjälp av vår nya avdelning på webbplatsen, Guidepärlor, där guiderna berättar om sina favoriter i Norrtälje kommun. Först ut är Lars-Gunnar Wallin. Det här är hans bidrag:

Foto av en match i ice racing på Orionparken.

Ice racing, vintermotsvarigheten till speedway, på Orionparken i Hallstavik. Foto: Henrik Sandstrom Flickr/CC BY-ND 2.0.

Orionparken ligger Lars-Gunnar varmt om hjärtat

Vår guide Lars-Gunnar Wallin är född och delvis uppväxt i Hallstavik. När han ska berätta om sin favoritplats i Norrtälje kommun blir det Orionparken där speedwaylaget Rospiggarna har sin hemmabana.

– Första gången vi gick dit med familjen var 2001. Min dotter, Maria, var bara fem år och min son nio. Rospiggarna skulle möta Masarna. Det var på den tiden som Masarnas Tony Rickardsson var på topp. Rospiggarna borde inte haft en chans.

Till saken hör att Hallstavik är en liten ort med omkring 4 500 invånare.

– Den kvällen slogs publikrekord. Det var 10 000 personer där och hejade! Och Rospiggarna vann med knapp marginal. Sedan dess är vi fast. Nu är barnen utflugna, men min fru och jag försöker alltid se till att gå dit när Rospiggarna har hemmamatch.

Även om publiken vanligen inte är så stor som vid Lars-Gunnars första besök är den härliga stämningen en del av upplevelsen.

– Det är alltid en otrolig stämning. Nu är ju bygdens egen son, Andreas Jonsson, tillbaka i laget.

Motorintresset är stort på orten.

– Alla, verkligen alla, är där, säger Lars-Gunnar Wallin.

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.