Norrtäljes guider femårsjubilerar och önskar god jul

Jul_Kalle_gran_600Det är nu fem år sedan vi examinerades och blev auktoriserade Norrtäljeguider. Fem år som gått hur fort som helst.

Utbildningen vi gick igenom var mångsidig och intressant. Vi fick öva oss på att tala inför grupp, att använda magstödet, knep för att slappna av och hur man använder kroppen när man kommunicerar. Vi fick träna guidning med en erfaren guide och många föreläsare dök upp under utbildningen och delade med sig av sina kunskaper. Men det vi gjorde allra mest var att plugga Norrtäljefakta och besöka sevärdheter runt om i vår stora kommun. Vi studerade på heltid i Väddö folkhögskolas regi en hel termin.

Examinationen skedde en helg med övernattning på folkhögskolan då vi fick både skriftligt prov, beskriva ett resmål för en jury och sedan ta med samma jury på en miniguidning i folkhögskolans omgivningar. Elva guider tog sig igenom hela utbildningen och examinationen.

Efter avslutad utbildning bildade vi Föreningen auktoriserade Norrtäljeguider. I föreningens regi genomför vi en studiecirkel varje vinter och vi turas om att ordna en fortbildningsdag i olika delar av kommunen varje sommar. På så vis håller vi oss uppdaterade och fortsätter att lära oss nya saker om kommunen. Allt för att bli så bra guider som möjligt så att du som kund ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök i Norrtälje kommun.

Vi hoppas att du vill boka en guidad tur, lång eller kort, eller följer med på någon av de öppna vandringar som någon av våra guider kommer att genomföra nästa sommar.

Men innan det är dags att planera sommarens guidningar vill vi passa på att önska er alla

God jul och Gott Nytt År!

Guiderna

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.