Vinterturism i Norrtälje

Rådjur äter ur fågelbord

Rådjur

Vilken vinter vi haft! Så mycket snö under så lång tid trodde väl ingen att vi skulle få uppleva igen. Det har varit en tuff vinter för alla som har svårt att gå eller haft en barnvagn att dra på. För oss som gillar att åka skidor har det dock varit fantastiskt.

I Kvisthamrabacken är det fullt ös och det hålls tävlingar på längdskidor i Norrtälje. Det får mig att fundera över hur man ska locka vinterturister. Norrtälje är en fantastisk sommarstad och så snart det talas om turism så talar man sommar, men skulle det verkligen vara omöjligt att locka turister vintertid? Jag tror inte det.

Ute på Rådmansö, där jag bor, byggs det nya sommarstugor överallt. De första tjugo åren vi bodde där byggdes inte ett enda nytt hus, men sedan ett par, tre år tillbaka byggs det överallt. De nya husen är stora och välisolerade och har sannolikt kostat sina ägare en hel del. Det finns anledning att tro att de kommer att utnyttjas mer än några veckor på sommaren.

Förutom sommarstugeägarna borde det vara lätt att få fler korttidsbesökare till Norrtälje. Kommunikationerna med Stockholm är fantastiska. Det finns planer på ett nytt badhus. Jag tycker kommunen ska ta tillfället i akt och satsa på en rejäl spa-anläggning eller ett äventyrsbad. Trots att det är Norrtälje som är den klassiska badorten reser människor idag från Stockholm till Uppsala och Södertälje för att bada. Norrtälje borde ta tillbaka sin position som största badort i Stockholms närhet.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar