Våra guider

Foto av Anders Djerf

Anders Djerf

Anders Djerf, Björkö, 073-659 52 00

På Roslagsbesök? Jag är gärna din ciceron till kulturarv och fascinerande kustkultur, stadsvandringar i Norrtälje med historiska återblickar och olika teman: t ex Kulturvandring längs ån, Sjöfartens och Badortsepokens Norrtälje, verkstäderna och det levande industriminnet Pythagoras. Jag guidar också gärna i en levande skärgård, t ex Redarsocknen Björkö-Arholma eller kanalvandring längs Väddö kanal Elmsta-Bagghus.

Foto av Eva Ekeroth

Eva Ekeroth

Eva Ekeroth, Rådmansö, 070-788 49 06

Vill du ha en stadsvandring i Norrtälje eller ett skräddarsytt program för dig och dina gäster? Då hjälper jag gärna till, vare sig det gäller ett par timmar eller en vecka. Tillsammans hittar vi lämpliga aktiviteter och besöksmål i Norrtälje med omnejd. Utflykter till historiska och vackra platser i kända och okända, sevärda delar av kommunen.
Guidar på svenska och engelska.

Foto av Anette Hallsenius

Anette Hallsenius

Anette Hallsenius, Grisslehamn, 070 – 573 98 94

Jag anpassar guidningen helt efter kundens önskemål och guidar i såväl Norrtälje stad som på andra platser. Specialitet Singö – Grisslehamn, Häverö prästäng och bruksorterna Skebo bruk, Hallstavik, Herräng och Edsbro med flera.

Jag har arbetat i serviceföretag i 30 år och är aktiv inom en rad olika föreningar och kyrkliga församlingar i kommunen.

Foto av Ingela Jansson

Ingela Jansson

Ingela Jansson, Norrtälje, 070-318 45 35

Jag guidar och berättar om forntid och historia i den Heliga Birgittas födelseort Finsta med omnejd, den forna båtfarleden Sjuhundraleden, Norrtälje och dess trakt och andra platser i kommunen. Vad och var tyngdpunkten ska läggas kommer jag och kunden överens om gemensamt. Hör av er så ordnar vi besöket tillsammans.
Välkomna med er förfrågan!

Foto av Eivor Larsson

Eivor Larsson

Eivor Larsson, Rimbo, 073-679 60 57

Välkommen till Roslagen och vår ”huvudstad” Norrtälje.

Som infödd Rospigg guidar jag gärna genom dåtid och nutid i både Norrtälje och andra delar av kommunen. Jag erbjuder såväl enstaka guideturer som paketlösningar enligt önskemål.

Hör av dig för att diskutera upplägg.

Foto av Sonia Rasmussen

Sonia Rasmussen

Sonia Rasmussen, Rådmansö, 0705-444 373

Barn, ungdomar och vuxna – upptäck Roslagen! Gör något tillsammans. Norrtälje stad då och nu. Kärleksudden, Societetsparken, Kvisthamra, Borgmästarholmen, Södra bergen, Rådmansölandet med delar av skärgården.

Jag sätter ihop paketguidningar/events med tema mat, konst, natur, kultur, hantverk och sport.

Carin Tehler

Carin Tehler, Furusund, 070-818 72 94

Varmt välkommen till Furusund! Här har många spännande händelser ägt rum, ett flertal intressanta personer har genom åren besökt och bott på Furusund. Guidningen tar oss, på cirka 70 minuter i lugn takt, från istiden till början av 1900-talet, då Furusund var en blomstrande bad- och kurort. Har ni egna önskemål så tar jag gärna fram ett förslag. Jag finns på Instagram som ”furusundsguide” och min hemsida heter furusundsguide.se.

Foto av Lars-Gunnar Wallin

Lars-Gunnar Wallin

Lars-Gunnar Wallin, Norra Rörvik, 070-571 78 21

Jag kan guida dig i Norrtälje stad där jag är född. Utöver staden är mitt specialområde Edebo, Häverö, Söderbykarl och Väddö. Jag är intresserad av historia och är medlem i Roslagens fornminnesförening, Väddö Hembygds- och fornminnesförening, Häverö-Edebo hembygdsförening och Söderbykarls hembygdsförening. Andra intressen är politik och sport, särskilt när Rospiggarna tävlar på hemmaplan.

Lämna ett svar