Nu ljusnar vintern – och vandringarnas vår är nära!

Snöig utsikt genom stugfönster i Rumshamn.

Anders Djerf längtar till sommarens guidningar när han tittar ut genom fönstret i stugan i Rumshamn. Foto Anders Djerf.

Det är redan mars. Båtmässan är i full fart. Turistbyråernas sommarbroschyrer närmar sig manusstopp. Planeringen för sommarsemesterns alla möjligheter börjar i många hem, och har redan pågått länge hos eventarrangörer, värdshusvärdar och rederier.

Nu är också hög tid för många föreningar, företagsklubbar och andra grupper att lägga programmet för våren, sommaren och även för hösten och då ta hjälp av en guide i planeringen. Boka guiden redan nu, så att du inte ”missar tåget” och står där ”med skägget i brevlådan”.

Foto av Rumshamns by taget av Anders Djerf.

Rumshamns by. Foto: Anders Djerf

Några av oss kommer att erbjuda öppet annonserade vandringar. Anders Djerf kommer som tidigare år att leda stadsvandringar i Norrtälje stadskärna under sommaren, i samarbete med Norrtälje Turistbyrå och ABF.

– Jag längtar efter att snart åter igen få leda en grupp stigen upp till Båken på Arholma – 250 år i år!, efter att visa lotsarnas Simpnäs och ta grusvägarna till ”Björköadelns” pampiga redargårdar, men också att ta ”kanalpromenaden” längs Väddö kanal, och göra en Konst- och Litteraturvandring längs Norrtäljeån, säger han.

Foto av udden vid Arholmaleden taget av Anders Djerf.

Arholmaleden, udden. Foto: Anders Djerf.

Längtar du redan nu efter en vandring så kan du bege di till Stockholm där Anders Djerf guidar grupper året runt, på platser och i den omfattning som önskas. Under vintern är de öppet annonserade vandringarna sexton olika i Stockholm, söder om Söder.

– Här söder om Söder kan du med min hjälp hitta dolt och okänt nära Gullmarsplan, komma upp till forna Galgbacken med utsikt över hela stan, till Bellmans Hägerstens gård, Thåströms Rågsved och ”Årstafruns” Årta gård  – med rötter till Birger Jarl!, säger Anders Djerf.

 

Vi guider vill väcka ett ökat intresse för vårt kulturarv och din nyfikenhet! Och det lyckas ofta – vi får höra hur de efter att ha blivit guidade av någon av oss, gett sig ut på egna upptäcktsfärder, höjt blicken – och sett omgivningen med helt nya ögon!

Se vilka guideturer med oss som är på gång under fliken ”Aktuella vandringar” på denna hemsida!

 

 

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.