Ny Norrtäljesäsong planeras som bäst

Foto av Eva Ekeroth som visar Lilla Torget i Norrtälje för kollegor från Sigtuna.

Sigtunaguider besöker Norrtälje. Eva Ekeroth guidar. Foto: Sara Heine.

Förra säsongen avslutades med att vi fick besök av kollegor från Sigtuna. I strålande sommarväder, trots att det var den 10:e september, fick vi möjlighet att visa sigtunaguiderna vår fina stad. Som avslutning på besöket åt vi gemensam lunch i Pythagoras kafé. Det blev ett utmärkt tillfälle att utbyta erfarenheter och vi ser fram emot att få besöka Sigtuna i vår.

I februari har vi haft årsmöte och påbörjat planeringen av sommarsäsongen 2017. Ännu är inget beslutat om öppna vandringar, men alla guider ser fram emot förfrågningar om privata engagemang. Vi är alla utbildade för guidningar i hela kommunen, inte bara Norrtälje stad.

 

Visste du att Norrtälje är Sveriges tjugonde största kommun till ytan? Åtminstone om man räknar totalyta med både land och vatten. Här finns både stadsmiljö, flera tätorter och många historiskt och kulturellt intressanta platser. För att inte tala om alla spännande personer som levat och verkat i kommunen. Dessutom har vi hela skärgården. Norrtälje kommun har hela 13 218 öar. Det tar ett tag att besöka alla dem.

Vi har lite olika specialiteter och intressen, men vem av oss du än kontaktar kommer du att få tips på upplägg av en busstur, en stadsvandring eller besök av enstaka sevärdheter. Passar inte dina önskemål den guide du kontaktat kommer du ändå att lotsas rätt.

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.