Träffa oss på Kulturarvsdagen!

Några av föreningens guider, Eivor Larsson, Anette Hallsenius, Eva Ekeroth, Anders Djerf och Lars-Gunnar Wallin, på besök på Arholma. Foto: Peter Ekeroth.

Några av föreningens guider, Eivor Larsson, Anette Hallsenius, Eva Ekeroth, Anders Djerf och Lars-Gunnar Wallin, på besök på Arholma. Foto: Peter Ekeroth.

Kom och träffa oss i parken utanför Roslagsmuseet lördagen den 8 september mellan 11:00 och 16:00. Följ med på en ”miniguidning” till ett sevärt objekt eller stanna bara till och prata med oss en stund. Du kanske vill veta vad vi kan stå till tjänst med eller fråga om lämpliga besöksmål för dig och dina gäster. Du får också gärna tipsa oss om platser vi borde uppmärksamma eller föreslå resrutter/guideturer som vi borde ordna.

Våra guidningar hålls på följande tider:
12.00: ”Verkstädernas och industriernas Norrtälje”
14.00: ”Minnen längs vattenleden”
15.30: ”Pigan Matilda och badortsepokens Norrtälje”
Samtliga visningar tar ca 30 minuter och startar vid Auktoriserade Norrtäljeguiders bord i parken.

Kulturarvsdagarna firas över hela landet den andra helgen i september. I år infaller de 7–9 september och har temat ”Dela kulturarvet”. I Norrtälje firar vi lördagen den 8 september.
Titta på programmet och se vad du hittar.

Förutom oss i föreningen auktoriserade Norrtäljeguider kan du träffa en rad andra föreningar som visar upp sin verksamhet i Roslagsmuseets park på Faktorigatan i Norrtälje. Under dagen har dessutom alla museer i Norrtälje stad fri entré, så passa gärna på att besöka Pythagoras, Nordströmska eller Norrtälje museum.

Kulturarvsdagen är ett europeiskt initiativ som 30-årsjubilerar i år. I Sverige ansvarar Riksantikvarieämbetet för arrangemanget.

 

Sommarens guidningar är inte slut. följ med Anders Djerf en av hans stadsvandringar på olika teman eller boka en egen guidning med en av våra kunniga guider till någon del av vår stora kommun.

Eva Ekeroth

 

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.