Sommaren är här

Foto av Societetsbron.

Societetsbron. Foto: Eva Ekeroth.


Sommaren kom ovanligt
tidigt i år. Guideföreningen tjuvstartade säsongen med att själva bli guidade på Luftvärnsmuseet. Det är en fantastisk liten pärla , gömd bakom köpladorna vid Norrtäljeporten. Utifrån ser museet inte mycket ut för världen, men inuti ryms hela LV3:s historia fram till år 2000 då regementet lades ner. Museet består inte heller endast av den lilla huvudbyggnaden. En bit bakom finns ytterligare en byggnad där vi fick se allt från bandvagnar till olika modeller av skidor som soldaterna transporterade sig med.

Museet har begränsade öppettider: helgfria onsdagar 12.00−15.00 och lördagar 13.00−16.00. Väl värt ett besök.

 

Med början den 24 maj startar vår guide Anders Djerf sina öppna stadsvandringar i Norrtälje stad. Guidningarna, som pågår hela sommaren, har olika teman och går genom olika delar av staden. Följ med du också!

Vill du ha en egen guidad tur i någon del av kommunen är du välkommen att ringa någon av våra guider. Kanske är du med i en förening eller jobbar på ett företag som vill göra något trevligt tillsammans? Då kan en guidad tur, till fots eller med buss till någon av Norrtälje kommuns alla sevärda platser vara det ni söker. Kommunen är stor och våra guider har olika specialiteter, baserade på geografi eller intresse.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.