Vinteride

Foto av nya badhuset i Norrtälje

Vattenrutschbanan i nya badhuset lockar många unga. Foto: Eva Ekeroth

Sommargästerna stänger igen sina stugor och turisterna lyser med sin frånvaron. Lugnet har för länge sedan återvänt till Norrtälje.

I guideföreningen ligger vi dock inte på latsidan. Anders Djerf fortsätter med guidningar i Årsta, i södra Stockholm. Se hans bloggsida för mer information. Annars är efterfrågan på guidningar inte så stor så här års. I stället passar vi på att fortsätta förkovra oss har vi under året genomfört en studiecirkel om kultur och historia i Norrtälje kommun.

Sista studiecirkeltillfället var i oktober med temat Gammalt och nytt i Norrtälje. Vi började med ett besök i det sprillans nya badhuset där vi fick en rundtur av Mikael Olausson som är enhetschef för badhuset. Några badkläder hade vi dessvärre inte med oss, men vi blev alla sugna på att ett dopp i de inbjudande bassängerna. De flesta yngre besökarna höll till i vattenrutschbanan som slingrar sig på utsidan av det gamla vattentornet. För de minsta finns ett vattenlekland där en del av dekorationen är en blinkning till de salamandrar som fick flytta på grund av badhusbygget.

Efter det intressanta besöket tog vi en kort promenad till det pågående bygget av det nya kulturhuset som ska inhysa Roslagsmuseet och konsthallen. Där hade vi ingen möjlighet att komma in, men Anders Djerf hade fått en genomgång av hur lokalerna skulle disponeras så vi fick ett ganska bra uppfattning från utsidan.

Anders berättade också om det gamla gevärsfaktoriet och tankarna kring vad som ska ske med byggnaden, om Societetsparken och järnvägen.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar