Kulturmanifestation i Societetsparken

Ingela Jansson berättar för Lars-Gunnar Wallin, Anders Djerf och Sonia Rasmussen om Sjuhundraleden. Foto: Eva Ekeroth

Ingela Jansson berättar för Lars-Gunnar Wallin, Anders Djerf och Sonia Rasmussen om Sjuhundraleden. Foto: Eva Ekeroth

Trots kylan var det många som hittat ner till Societetsparken för att delta lördagens kulturmanifestation. Många kultur och hembygdsföreningar ställde upp tält och bord för att kunna presentera sin verksamhet. Några föreningar erbjöd prova på aktiviteter som kolbulle bakning och ponnyridning.

På Paviljongens scen hölls också en kulturpolitisk debatt mellan tio olika partier ledd av Suzanne Axell från ”Fråga doktorn”.

Manifestationen visade på vilket fantastiskt utbud av föreningar och aktiviteter det finns i kommunen. Vi guider fick också en bra orientering om vilka föreningar som finns och vilka kulturfrågor de olika partierna tycker är viktigast. Dessutom fick vi en föreläsning av Ingela Jansson om Sjuhundraleden och en inblick i hur vikingarna transporterade sig till Miklagård och andra avlägsna platser.

Vi har fyllt på kunskapslagren och fått ny energi och ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Boka en guidning med någon av våra duktiga guider eller häng med på någon av de öppna guidningar som du hittar i vårt kalendarium.

Eva Ekeroth

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar