”Norrtäljepromenader” i Stockholm

Foto av Anders Djerf som guidar i Årsta

Anders Djerf berättar om Bengt Amundins ”Vågen” under Skulpturvandring i Årsta 14 maj med 28 deltagare.

På den stora Skärgårdsmässan i Galärparken på Djurgården i Stockholm kommer Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider att synas 24-26 maj. Målet är att locka åtminstone några av de många besökarna till ett Norrtäljebesök i sommar.  Som lockbete kommer Anders Djerf att ordna en tipspromenad på temat ”Norrtälje förr och nu” med bilder och Norrtäljefrågor. Några lyckliga vinner biljetter till sommarens stadsvandringar i Norrtälje – fritt valt datum!

På Roslags-Mässan som hölls i Norrtälje i början av maj var föreningen också representerad av Anders Djerf som delade ut informationsfoldrar och marknadsförde de de guidade stadsvandringar han ska hålla i sommar. Aktörer i Norrtäljes besöksnäring fanns på plats och flera av de utställande företagen tog tacksamt emot information.

Om du bor i Stockholm eller har vägarna förbi kan du få en guidad skulpturvandring i Årsta den 28 maj, start 18.30 vid Årsta Folkets Hus. Skulptur- och arkitekturvandringarna leds av Anders Djerf och börjar med Bror Marklunds välkända ”Gycklarna” på Årsta Torg och avslutas till exempel på Skälderviksplan med den vackra gruppen ”Vågen” av Bengt Amundin, där vattenspelet är en stor del av upplevelsen. Ofta kommer deltagarna med trevliga kommentarer och kompletterande uppgifter, som jag tacksamt tar med mig till kommande vandringar.

Snart är sommaren här och det är dags att samla sig till Norrtäljevandringar. Redan veckan efter midsommar kan du följa med på en stadsvandring i Norrtälje. Anmäl dig till någon av de inplanerade guidningarna eller boka en egen guide tillsammans med vänner eller arbetskamrater.

Roslagens huvudstad är stadd i förändring, men har mycket som ännu berättar om stadens historia och vårt kulturarv. Genom att glänta lite på historiens port väcker det förhoppningsvis nyfikenhet hos både besökare och kommunens innevånare, och i förlängningen kan det bygga opinioner för att bättre slå vakt om det kulturarv vi har att vårda.

Anders Djerf

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar