Aktiva guider på hugget!

Auktoriserade Norrtäljeguider hade styrelsemöte härom dagen. Vi konstaterade att det behöver bli bekant i vidare kretsar att vi finns! Vi ska synas vid roslagsevenemang, tala om att vi står till tjänst och dela ut vår fina, nya folder – nu fixar jag de sista korrigeringarna innan den går till tryck.

Vi hoppas väcka nyfikenhet för turer till okända pärlor i vår stora kommun, till exempel DC 3-an.

Foto av DC3-an som tidigare var café i Societetsparken

DC3-an som tidigare var café i Societetsparken. Foto: Anders Djerf

DC3-an kom till Sverige och Norrtälje flygfält som reservdelsplan 1946. 1949 inköptes det av affärsmannen Carl Östman som omvandlade henne till ”Café DC 3-an – Fritze”, i Societetsparken. Serveringstillståndet förnyades inte 1975 och kaféet fick stänga. DC3-an transporterades först till Rosersberg och några år senare till Arlanda, där det med vingarna demonterade förvarades utomhus och for illa.

Flygentusiaster startade en omfattande renovering 2003 och i juli 2006 kunde DC 3-an återvända i originalskick (utan kafétillbyggnad) till Norrtälje, där hon idag står inom stängsel intill Hotell Roslagen.

Vi vill göra både besökare och norrtäljebor mer nyfikna på vår bygd. Vi har något att visa er!

För att lyckas behöver vi samarbeta mer med turistbyrån, researrangörer, hotell, bussbolag och andra.

I vår guideförening såg vi möjligheter i bildandet av Roslagens övergripande destinationsbolag ”Visit Roslagen” som också räknade med att få ta över driften av turistbyrån. Gemensamt köpte vi aktier. Men upphandlingen överklagades och förvaltningsrätten gav käranden rätt. Fram till att något annat gäller fortsätter Norrtälje kommun som hittills att ha ansvaret för Turistbyrån i Norrtälje och vi hoppas på utvecklat och gott samarbete. Ett av våra viktigaste fönster utåt är Norrtälje Turistbyrå!

Vi elva medlemmar i föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider har investerat en stor del av hösten 2010 och lite till i vår utbildning. Vi ordnar i egen regi återkommande fortbildning.

Vi är på hugget!

Anders Djerf

Om Admin Guide Webplats

Webplats för Föreningen Auktoriserade Norrtäljeguider, bildad december 2010.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/9/8/norrtaljeguide.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera